© Getty Images

Demi Vollering grijpt de macht in koninginnenrit Ronde van Romandië

De Nederlandse Demi Vollering (Team SD Worx) heeft zaterdag de macht gegrepen in de koninginnenetappe van de Ronde van Romandië, een driedaagse rittenkoers voor de WorldTour. Met ritwinst in het skidorp Torgon greep de Tour-winnares ook de gele leiderstrui.

Bron: BELGA

Vollering trok op het einde van de slotklim richting Torgon het tempo zo hoog op dat enkel de Poolse Kasia Niewiadoma wist te overleven. Met ploeggenotes Marlen Reusser en Niamh Fisher-Black in de achtervolging beperkte Vollering zich in de slotkilometers tot het wiel van de Poolse volgen, waarna ze met brio de sprint voor de ritzege won. Nadien verontschuldigde ze zich wel bij Niewiadoma, die tweede was geworden op twee seconden. Reusser finishte als derde op zes seconden.

Vollering, die vorige week ziek uit de Nederlandse Simac Ladies Tour was verdwenen, nam dankzij haar ritzege ook de gele leiderstrui in de driedaagse koers in haar tweede thuisland. De vrouweneditie van de Ronde van Romandië eindigt zondag met een heuvelachtige etappe over 131 kilometer tussen Vernier en Nyon.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer