Voorlopig laatste nazomerdag, herfst maakt morgen intrede met regen en onweer

Deze zondag zal zijn naam nog alle eer aandoen met aangenaam nazomerweer, maar vanaf vanavond zal het weer omslaan met regen- en onweersbuien die over het land zullen trekken. “De herfst maakt dus stilaan zijn intrede in het begin van komende week”, voorspelt VRT-weervrouw Sabine Hagedoren.

Na een regenachtige nacht, is het vanochtend weer droog geworden. Net als gisteren belooft het ook vandaag een aangename nazomerdag te worden. Een groot gedeelte van de dag zullen we weer kunnen genieten van de zon, al kunnen er ook wat wolken voor het zonnetje schuiven. Overdag kunnen we genieten van aangename temperaturen tot 26 graden. 

Maar ook net als gisteren vergroten tegen de avond de kansen op buien. Vanavond en komende nacht trekken er buien, lokaal met onweer, over het land, zo laat KMI-weerman David Dehenauw weten.

En dat is de voorbode van een wisselvallige week die maandag begint met nog meer regen en onweersbuien. “Dat betekent dat er ook wel opklaringen zullen zijn”, merkt Sabine Hagedoren op. “De temperaturen, die zullen maandag nog rond de 24 graden hangen, terwijl de wind een tandje bijsteekt”, aldus de weervrouw.

Ook dinsdag blijven we in die wisselvallige westelijke luchtstroming zitten, terwijl de zuidwestenwind verder aantrekt. “Die wind brengt ons koelere lucht, waardoor het afkoelt tot zo’n 18 graden in het centrum van het land. De herfst maakt dus stilaan zijn intrede in het begin van komende week”, klinkt de conclusie.

Woensdag wordt het weer wat droger, terwijl het toch eerder bewolkt blijft. Donderdag trekt er opnieuw een actieve storing over het land met regen, wind en temperaturen tot 18 graden. Ook vrijdag blijft het winderig en buiig.

Meest gelezen