Tientallen dolfijnen zwemmen mee met reddingsboot bij Nederlands Waddeneiland: “Dit heb ik nog nooit gezien”

Een reddingsboot op de Noordzee heeft zaterdag het gezelschap gekregen van een bijzonder grote school dolfijnen. “Dit heb ik nog nooit gezien”, zegt de kapitein van het schip bij het Algemeen Dagblad.

jvh

Zeker vijftig dieren telde kapitein Arjen de Boer van de reddingsboot Hurricane zaterdagochtend nabij zijn schip, op zo’n 25 kilometer ten noorden van het Waddeneiland Terschelling. De tuimelaars zwommen minutenlang mee met het schip. “Op weg naar een gasplatform zag ik rond 9.30 uur een ongewone golfslag”, vertelt De Boer. “Er was nauwelijks wind, dus ik vroeg me af wat het was. Toen zag ik dolfijnen uit het water springen, een machtig gezicht. Normaal gesproken moet je daarvoor op vakantie, want dit zie je bijna nooit op de Noordzee.’’

De Boer vertraagde om de dieren te filmen. “Ze vonden het geweldig om in de hekgolven van het schip te zwemmen en te springen. Ongeveer tien minuten zwommen de tuimelaars mee, daarna ging de groep in oostelijke richting, terwijl wij verder naar het noorden voeren. Geen idee waar ze nu zijn, maar het was mooi om mee te maken. Zeehonden zijn we hier gewend, bruinvissen ook. Maar tuimelaars zien we niet vaak, en zeker niet met zoveel tegelijk. We varen al 23 jaar in dit gebied, maar dit heb ik nog nooit gezien.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER