© Robin Fasseur

Zowat 400 mensen nemen afscheid van Ivo ‘Nonkel Jef’ Pauwels

In Theater Elckerlyc in Antwerpen hebben zowat 400 mensen zondag afscheid genomen van Ivo Pauwels. De acteur, die bij het grote publiek vooral bekend is als Nonkel Jef uit de gelijknamige VTM-sitcom, overleed op 8 september op 85-jarige leeftijd. Collega’s, vrienden, familie en heel wat fans brachten hommage aan Pauwels.

Bron: BELGA

Tijdens de viering werd stilgestaan bij wie Pauwels was en haalden aanwezigen herinneringen op met persoonlijke anekdotes. Zo was er een videoboodschap van acteur Sven de Ridder die Ivo Pauwels al zijn hele leven kende. “Iedereen kende jou als ‘Nonkel Jef’, maar jij was mijn ‘Nonkel Ivo’, een symbolische nonkel die kinderen van acteurskoppels in Antwerpen krijgen”, klonk het. “Je was een reus, een grote boom, een echte god. Je stond mee aan de wieg van het Echt Antwaarps Theater, we stonden voor het eerst samen op de planken toen ik acht was, maar toen hadden we geen dialogen. Onze eerste echte samenwerking was op mijn vijftiende, voor ‘Drie mannen onder één dak’. Jij deed mij altijd lachen, en dat zal je altijd blijven doen.”

Intieme ceremonie volgt

Ook Dirk Van Vooren, directeur van Theater Elckerlyc, nam het woord, net als dochter Anneke, schoonzoon Arne en kleindochter Nona. Ann Van den Broeck zorgde voor enkele muzikale intermezzo’s. Onder de aanwezigen waren de acteurs Danni Heylen, Ben Segers, Linda De Ridder, Mark Lauwrys, Marilou Mermans, Manou Kersting, Els Dottermans en Antwerps burgemeester Bart De Wever.

De viering zondag was niet het ultieme afscheid. Later zal de familie tijdens een intieme ceremonie afscheid nemen en de assen van Pauwels uitstrooien over de Schelde.

Ann Van den Broeck zorgde voor enkele muzikale intermezzo’s.© Robin Fasseur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer