Ruim 2,6 miljoen euro ingezameld met azalea-verkoop voor Kom Op Tegen Kanker

Het plantjesweekend van Kom Op Tegen Kanker (KOTK) heeft dit jaar ruim 2,6 miljoen euro opgebracht voor steun- en zorgprojecten voor kankerpatiƫnten. Dat meldt KOTK in een persbericht. "Een ongelooflijk grote dankjewel aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen."

Naar jaarlijkse traditie heeft KOTK dit jaar opnieuw azaleaā€™s verkocht. Duizenden vrijwilligers trokken op pad om de plantjes te verkopen aan al wie de strijd tegen kanker een warm hart toedraagt. Alles samen zijn zo bijna 328.000 azaleaā€™s verkocht, goed voor een opbrengst van ruim 2,6 miljoen euro.

"Vlaanderen werd de voorbije dagen overspoeld door een zee van azaleaā€™s", meldt David Vansteenbrugge van KOTK in een persbericht. "De warmte was overal voelbaar. Door de zon, maar vooral door het enthousiasme van onze duizenden vrijwilligers en de solidariteit van iedereen die een plantje kocht. Een enorme dankjewel."

De opbrengst van het plantjesweekend gaat naar verschillende steun- en zorgprojecten voor mensen met kanker.

Het geld wordt onder meer ook gebruikt om de Kankerlijn, een hulplijn van KOTK, te ondersteunen. Een ander deel van de opbrengst gaat naar projecten rond palliatieve zorg en lotgenotengroepen.

Meest gelezen