Paul Van Landeghem

Laatste eerbetoon aan "Nonkel Jef": familie, vrienden en collega's nemen afscheid van Ivo Pauwels in Theater Elckerlyc

In Theater Elckerlyc in Antwerpen is afscheid genomen van Ivo Pauwels, die vorige week op 85-jarige leeftijd overleed tijdens een operatie. Pauwels was vooral bekend van zijn rol als Nonkel Jef, en hij stond voor de laatste keer op de planken in Theater Elckerlyc. Ook mensen die Pauwels graag zagen spelen, waren welkom op het afscheid.

Zo'n 400 mensen hebben in het Antwerpse Theater Elckerlyc afscheid genomen van de overleden acteur Ivo Pauwels. Die locatie was niet toevallig gekozen, want hij speelde er in 2015 de laatste keer zijn bekende rol van "Nonkel Jef". "Het was een sereen afscheid dat door merg en been ging", zegt Dirk Van Vooren van Theater Elckerlyc. "Hij is op een mooie manier geëerd: in een theater. Zo zou Ivo het ook gewild hebben."

Pakkend afscheid

Acteur en vriend Marc Schillemans mocht een speech geven tijdens het afscheid. "Het was een eer om als oud-collega te mogen verwoorden wat voor een mooi mens Ivo was. Hij had een aangeboren talent voor timing en voor humor. Je kon hem vergelijken met pakweg Louis de Funès. En zoals ik zei op het einde van mijn speech: in het theater moet er altijd één licht branden, en in mijn hart is het Ivo die als een licht zal blijven branden."

"Ik vond het belangrijk om hier aanwezig te zijn, omdat ik Pauwels gedurende heel zijn carrière gevolgd heb", klinkt het bij een ontroerde fan. "Het was een heel charmante man met veel creatieve ideeën. Hij liet de mensen, en mijzelf ook, heel gemakkelijk lachen."

Meest gelezen