Geen problemen voor coach Serge Crevecoeur en zijn Brussels in de Belgische Cup.© AFP

Basketbal Beker van België Circus Brussels

Circus Brussels laat zich niet verrassen door Limburg United B en wint met ruime cijfers: “We deden het heerlijk als collectief”

Brussel -

Het new look Circus Brussels heeft de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen met een knal aangevat. De club uit de hoofdstad zegevierde in de 1/16de finales van de Beker van België met afgetekende cijfers bij Limburg United B: 47-84.

Patrick Ceulemans

Brussels onderschatte de jonge talenten van Limburg United niet. De opleidingsploeg van de Limburgers komen in de op één na hoogste reeks uit en wilden zich tegen een team uit de BNXT League tonen. “We waren op onze hoede en wilden niet de fout maken om ze te onderschatten”, zegt Yannick Desiron. De ervaren Antwerpse center was maar liefst zeven seizoenen bij Limburg United actief en maakte afgelopen zomer de overstap naar Brussels. “Vanaf de beginfase maakten we collectief het verschil. Na het eerste kwart hadden we al een 16-26 bonus op zak. We lieten de jonge kerels van Limburg United B niet terugkeren en liepen verder weg naar een 28-46 voorsprong halfweg.”

Yannick Desiron zag Brussels in de tweede helft de kloof stelselmatig en via verschillende spelers verder uitbouwen. Terry Deroover werd met 19 punten topschutter. Coach Serge Crevecoeur bezigde al twaalf spelers en zag er maar liefst elf tot scoren komen. “We deden het dus heerlijk als collectief, maar we speelden vooral heel volwassen”, zegt Desiron. “Van 39-62 ging het dan ook naar een duidelijke 47-84. We kwalificeerden ons dus met een afgetekende zege voor de 1/8ste finales van de Beker van België.”

Nieuwe uitdaging

Op zijn 31ste begint Yannick Desiron al aan zijn vijftiende seizoen in de Belgische eerste klasse. “Na Gent, Leuven Bears, Limburg United en Oostende, zit ik bij Brussels al aan mijn vijfde club. Het is een nieuwe en interessante uitdaging. Er waait bij met Serge Crevecoeur duidelijk een nieuwe wind. We zijn ambitieus, maar ik zag de andere teams nog niet genoeg aan het werk om onze ambities te verkondigen. We willen mikken op die Elite Gold (top vijf, red.), maar dat willen alle elf ploegen uiteraard. We openen zondag in eigen huis tegen Kortrijk Spurs, de nieuwkomer in de BNXT League. Dat wordt een eerste serieuze waardemeter. Hopelijk kunnen we de competitie aanvatten met een zege.”

Limburg United B (+5)-Brussels 47-84

Kwarts: 16-26, 12-20, 11-16, 8-22

Limburg United: Raedschelders 3, Abelhausen 4, Duperroy 0, Jakara 6, Kujundzic 2, Bijnens 0, Mathy 6, Hammonds 4, Van Ginderachter 6, Sissoko 12, Van Hout 4

Brussels: Watson-Gayle 3, Libert 8, Hazard 8, Horvath 7, Desiron 9, Harris 2, Deroover 19, Kotrulja 6, Bonsenge 0, Haniquez 7, Ambrose 11, Thsimanga 4

Yannick Desiron (links) in het shirt van Oostende.© Bart Borgerhoff

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer