Leerkrachten Sint-Ursula-Insituut in Sint-Katelijne-Waver opnieuw aan het werk na staking: leerlingen krijgen weer les op school

In het Sint-Ursula-Instituut in Sint-Katelijne-Waver krijgen alle leerlingen vandaag weer les op school. Vorige week moesten ze de lessen twee dagen van thuis volgen, omdat een 30-tal leerkrachten staakten. De leerkrachten betreuren dat het contract van een graaddirecteur, die geliefd was bij de leerkrachten, niet verlengd werd. Maar volgens de directie zijn de plooien met de leerkrachten intussen grotendeels gladgestreken.

Voor de leerlingen van het Sint-Ursula-Instituut in Sint-Katelijne-Waver zat er vorige week donderdag en vrijdag niets anders op: ze moesten de lessen van thuis volgen, omdat een 30-tal leerkrachten staakten. Dat deden ze uit onvrede met een beslissing van de directie om het contract van een graaddirecteur niet te verlengen.  

"Onze directie bestaat grotendeels uit een nieuw team, mezelf inclusief", zegt directrice Ria Marechal. "En ik denk dat veel leerkrachten even wilden laten horen dat ze het spijtig vinden dat ze afscheid moesten nemen van iemand met wie ze het goed konden vinden. Maar ik denk dat ze intussen ook wel inzien dat we best verdergaan met het nieuwe team, dat trouwens helemaal klaar staat om iedereen te ondersteunen."

Lopende gesprekken

"Al van in de vakantie staan we in gesprek met de leerkrachten. Die gesprekken zijn blijven doorlopen, zowel voor als na de staking", gaat de directrice verder. "En we voelen bij de leerkrachten alleszins bereidwilligheid om weer aan de slag te gaan. Elke leerkracht wil zo goed mogelijk onderwijs bieden aan zijn leerlingen. En dat willen wij ook, dus ik denk dat alles aanwezig is om als één team verder te gaan."

Meest gelezen