Video van stier met brandende hoorns lokt veel kritiek uit: “Afschuwelijke traditie die verboden moet worden”

Dierenrechtenorganisatie Peta heeft een video verspreid waarop te zien is hoe een stier met brandende hoorns door de straten van Valencia gesleept wordt. “Een afschuwelijke traditie die verboden moet worden.”

mtm

“Toro embolado”, ofwel “stier met ballen”. Dat is de naam van het Spaanse verschijnsel waarbij er tijdens het stierenrennen brandende fakkels aan de hoorns van een stier bevestigd worden als het dier door de straten geleid wordt.

Er wordt al jaren forse kritiek geuit op de traditie, kritiek die nu opnieuw aanzwengelt doordat dierenrechtenorganisatie Peta een video gedeeld heeft met recente beelden van een volksfeest in Valencia. Daarop is te zien hoe een witte stier met brandende hoorns angstig en kwaad lijkt als hij door de lokale bevolking voortgesleept wordt.

“Kijk eens hoe bang deze stier is”, schrijft Peta op X (voorheen Twitter). “Deze verschrikkelijke traditie is onverdedigbaar geweld dat verboden moet worden.”

Ook de Spaanse organisatie Animalist Party With the Environment (Pacma) hekelt de traditie. “Een nationale schande”, zo luidde het. “Dit dier was duidelijk in shock, maar dit weerhield de aanwezigen niet om door te gaan, ook voor de ogen van kinderen. We kunnen deze mishandeling niet blijven toestaan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER