NAVO heeft boodschap begrepen en organiseert grootste oefening sinds Koude Oorlog

De NAVO leert zijn lesje uit de Russische invasie van Oekraïne. Het organiseert volgend jaar de grootste oefening sinds de Koude Oorlog, en schroeft het aantal gevechtsklare troepen fors op.

Waarom is dit belangrijk?

Met de Russische invasie van Oekraïne vorig jaar werd het Westen van de ene dag op de andere wakker in een nieuwe werkelijkheid: er was opnieuw een oorlog gaande op het Europees continent, en een die langer dan drie dagen zou duren. Heel wat landen beslisten sindsdien al forse investeringen te doen in hun legers, zodat die weer in staat zijn om een langdurig conflict te kunnen uitvechten.

Oefening Steadfast Defender

De essentie: De NAVO grijpt in, om zich weerbaar te maken tegen de dreigingen van vandaag. Een grote militaire oefening moet de troepen alvast testen.

  • “Een nieuw tijdperk van collectieve verdediging is aangebroken. De militaire autoriteiten van de NAVO zijn dit tijdperk al jaren aan het voorbereiden”, zo verkondigde admiraal Rob Bauer zaterdag. Hij is voorzitter van het Militair Comité van de NAVO, de opperbevelhebber van de NAVO, zeg maar. De stafchef
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer