Topcardioloog Pedro Brugada zetelt voortaan in partijbureau Open VLD: “Tijd om iets terug te doen voor maatschappij”

De bekende cardioloog Pedro Brugada (71) volgt Els Ampe op in het partijbestuur van Open VLD. De arts is al langer lid van de Vlaamse liberalen, nu zit hij dus mee in de cockpit van de partij.

Arnout Gyssels

“Ik ben 71 jaar, mijn opdracht bij de universiteit is zo goed als afgelopen, ik vind dat het tijd is om iets terug te doen voor de Belgische maatschappij die mij zo veel heeft gegeven”, zegt Pedro Brugada. Hij heeft er net zijn eerste Open VLD-partijbureau op zitten.

Daar is hij terechtgekomen na het ontslag van Vlaams Parlementslid en voormalig voorzitterskandidaat Els Ampe. Die had vorige week in een filmpje haar ontslag aangekondigd uit onvrede voor de manier waarop het statutair congres van zaterdag zal verlopen. Volgens Ampe zouden de voorzittersverkiezingen voor altijd gewijzigd worden op het congres en ze noemde dat een slag in het gezicht van de liberalen. Die lezing van de werkelijkheid wordt bij elke liberaal ontkend.

LEES OOK. Els Ampe stapt uit partijbestuur Open VLD: “Verkiezing nieuwe voorzitter is nep”

Wat er ook van zij, ze voegde wel de daad bij het woord. Enter Brugada. Die beseft dat zijn partij in een stormachtig water terechtgekomen is, maar dat is volgens hem net meer reden om zijn handen uit de mouwen te steken. “Als dokter ben ik eerder begaan met de sociaal-maatschappelijke thema’s zoals gezondheidszorg en minder met het economische. Maar ook in de gezondheidszorg ligt nog veel werk op de plank.”

De cardioloog is al langer politiek actief bij Open VLD. Hij werd verkozen voor de gemeenteraad van het Oost-Vlaamse Lede, waar hij ondervoorzitter van het OCMW werd. Hij kwam na een verhuizing ook op in Oostende, maar had daar minder succes. En nu wordt hij dus elke maandag in Brussel verwacht voor het partijbestuur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen