AP / Gregory Van Gansen / Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© AP / Gregory Van Gansen / Photo News

▶“Evenepoel kan volgend jaar de Ronde van Frankrijk winnen. Al mag de ploegleiding wel worden versterkt”

HLN LEGT UITHoe moeten we de kansen van Remco Evenepoel inschatten in de Ronde van Frankrijk in 2024, na wat we gezien hebben in de Ronde van Spanje? Evenepoel zelf blikt tevreden terug op zijn Vuelta met drie ritwinsten en de bolletjestrui, al eindigt hij wel pas twaalfde in het eindklassement. HLN wieleranalist Michel Wuyts blikt terug op de hoogte- en dieptepunten van Evenepoel in de Vuelta, en trekt conclusies met het oog op de Ronde van Frankrijk volgend jaar. “Als je Remco Evenepoel heet, dan moet je geloven dat je de Tour kan winnen.”

23 reacties

  • Dirk Van Den Bossche

    8 maanden geleden
    Je kan toch Uytdebroeck niet inlijven om voor Remco te rijden, die moet zijn eigen kans gaan. Ilan Van Wilder moet ook zijn botten niet blijven afdraaien voor Remco. Hij moet oo zijn kans gaan. En Landa eindigt volgend jaar voor Remco in de Tour, die kent geen inzinkingen.
  • Benny Bertrant

    8 maanden geleden
    Er is wel een verschil tussen Monumenten en Klassiekers. Monumenten zijn: Milaan San Remo, R.van Vlaanderen, Luik Bastenaken Luik en R.van Lombardije. De rest zijn klassiekers of klassieke wedstrijden. Grote overwinnaars van deze 5 zijn: Merckx 19, De Vlaeminck 11en Van Looy 8. Alleen deze drie hebben de 5 monumenten op hun palmares staan.
  • Michael Bogaert

    8 maanden geleden
    Als Remco nog verbetert kan hij misschien ooit de tour winnen al zie ik Cian Uijtebroecks het nog eerder doen dan Remco
  • Benny Bertrant

    8 maanden geleden
    Indien hij die slechte dag niet had en op1of2 min stond in de stand had hij nooit een bergrit kunnen winnen evenals de bergtrui. De Jumbo's zouden hem wel in de tang zetten. Tegen deze 3 kan of kon hij niets beginnen. Nu mocht hij wegrijden met kopgroepen wegens de grote achterstand. Jumbo's hebben 1dag koers gereden en Remco kwam binnen op 8min en begon aan die klim met 1.30min voorsprong En de Tour winnen? Grote vraag. Eerst eens rechtstreeks koersen in de cols tegen 2 of 3 Jumbo's en Pogacar.
  • JP Nijs

    8 maanden geleden
    Nee, gaat nooit de TDF winnen. Beter focussen op de klassiekers, zal daarin dan de beste ooit worden met de juiste begeleiding