Amerikaanse tienjaarsrente stijgt in aanloop naar rentebesluit Fed tot hoogste niveau sinds 2007

Beleggers gaan met een bang hart het volgende rentebesluit van de Fed tegemoet. Verwacht wordt dat de rente ongewijzigd blijft, maar de markten vrezen dat de centrale bank de rente langer dan verwacht op een hoog niveau zal houden. Daardoor is de Amerikaanse tienjaarsrente gestegen tot het hoogste niveau in zestien jaar.

Waarom is dit belangrijk?

Net zoals haar Europese evenknie verhoogt de Federal Reserve de rente om de inflatie naar beneden te krijgen. Sinds de start van het verstrakkende geldbeleid is de geldontwaarding afgezwakt, maar die ligt nog altijd boven de doelstelling van de centrale bank.

In het nieuws: De Amerikaanse tienjaarsrente is dinsdag gestegen tot 4,365 procent, het hoogste niveau sinds 2007.

  • Op dit moment zitten de bestuursleden van de Federal Reserve bijeen om het rentebesluit te bespreken. 99 procent van de markt verwacht dat de rente ongewijzigd zal blijven.
  • Toch maken de beleggers zich zorgen over wat de toekomst brengen zal. Zij vrezen, ondanks een verwachte rentepauze, dat de Fed-rente nog een tijdje hoge toppen zal scheren. Die bedraagt nu 5,25 à 5,5
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer