Dronken bestuurder pleegt vluchtmisdrijf, maar oliespoor verraadt hem

In Rijkevorsel heeft een dronken man vluchtmisdrijf gepleegd nadat hij tegen een verkeerspaal reed. De man wou wegrijden, maar door schade aan de auto liet hij een oliespoor achter. De politie vond de man door het spoor te volgen en trok zijn rijbewijs in na een positieve alcoholtest. 

In de nacht van dinsdag op woensdag, rond 1.40 uur, reed een dronken bestuurder tegen een verkeerspaal. Zowel de paal als de auto raakten beschadigd. Een getuige zag de aanrijding en verwittigde Politiezone Noorderkempen. De man had intussen vluchtmisdrijf gepleegd, maar door de schade liet de auto een oliespoor achter. Zo kon de politie de man gemakkelijk opsporen.

Zonder oliespoor was het moeilijk geweest, want ons grondgebied is erg groot

Els Dellafaille, Politie Noorderkempen

Volgens Els Dellafaille van de Politie Noorderkempen was het zonder het oliespoor veel moeilijker geweest om de man op te sporen. "Het grondgebied van Politiezone Noorderkempen is zo uitgebreid dat het spoor ons veel tijd heeft bespaard."

De 41-jarige man uit Rijkevorsel legde ook nog een positieve ademtest af. De politie besloot om zijn rijbewijs onmiddellijk in te trekken.  

Meest gelezen