Noodcentrale
Volledig scherm
PREMIUM
Noodcentrale © VTM Nieuws

Noodcentrale in nood: “Door onderbezetting werden zaterdagnacht 300 oproepen afgebroken en we hebben geen idee waarom die mensen de 101 hebben gebeld”

Hoe groot is de malaise bij de noodcentrales? Dinsdagnacht moesten opnieuw noodnummers worden geactiveerd omdat de bekende nummers 100, 101 en 112 onbereikbaar waren. Maar zelfs zonder die pannes bestaat de kans dat uw noodkreet onbeantwoord blijft: door het aanhoudende personeelsgebrek worden wekelijks honderden oproepen afgebroken en niemand weet waarom die mensen hebben gebeld. “Het is waanzin.”

24 reacties

  • Cynthia Beenens

    7 maanden geleden
    Ik zal toch niet moeten meemaken dat ik hierdoor een familielid moet afgeven omdat alle hulp te laat/niet kwam. Want dan neem ik Walter Daemen als advocaat om de staat aan te klagen..... wegens nalatigheid. Het kan toch niet dat wij als "welvarend Westers land" in 2023 niemand kunnen aanwerven om daar aan de telefoon te zitten?! Maar het is natuurlijk veel gemakkelijker om thuis op uw gat te zitten en niets te moeten doen en daarvoor 1500€ te ontvangen. Waar zit het probleem dan??!!!
  • Kris Mets

    7 maanden geleden
    De mensen willen gewoon niet meer werken: er zijn nog nooit zoveel vacatures geweest dan nu ?
  • Karine Roeland

    7 maanden geleden
    Dit land gaat steeds meer en meer achteruit. Ministers vergeten dat een wiel rond is. Hoe meer ministers, hoe meer alles vierkant draait.
  • Rudy deglain

    7 maanden geleden
    België het land met de hoogste belastingdruk is blijkbaar op heel veel vlakken incompetent. Geen enkele werkloze die deze job zou aankunnen of hebben onze vele ministers daar nog niet aan gedacht?
  • Peggie Van Audenhove

    7 maanden geleden
    Als 50-er met bakken ervaring solliciteerde ik ooit voor deze job. De testen waren zo gruwelijk moeilijk, niet normaal! Ik vermoed toch als je voor deze job gaat je een grondige training krijgt over de systemen, topografie, EHBO, CPR...al wat nodig is om deze job te kunnen doen? Dat je deftig begeleid wordt in het begin van zodra je zelf calls begint te nemen? Blijkbaar schiften ze hier zodanig op voorhand dat er bijna niemand overblijft en dan staan ze verstomd dat ze te weinig mensen hebben.