De Syrische president Bashar al-Assad (rechts) maakt de reis “op officiële uitnodiging” van de Chinese president Xi Jinping.© AFP

Syrisch president Bashar al-Assad begonnen aan eerste staatsbezoek aan China sinds burgeroorlog

De Syrische president Bashar al-Assad is donderdag aangekomen in Peking, zo melden Chinese staatsmedia. Het gaat om het eerste bezoek van het Syrisch staatshoofd aan China sinds 2004.

mtm
Bron: BELGA

Assad maakt de reis op “officiële uitnodiging van Xi Jinping”. Zijn vrouw vergezelt hem, net als een politieke en economische delegatie. China is een bondgenoot van Syrië. Zo heeft het land zich geregeld onthouden bij stemmingen over resoluties tegen Damascus.

Volgens de regeringsgezinde Syrische krant al-Watan zal Assad ook de openingsceremonie van de Aziatische Spelen bijwonen op 23 september.

Sinds in 2011 een burgeroorlog uitbrak in Syrië, zijn meerdere Chinese afgevaardigden naar het land gereisd. Omgekeerd gebeurde dat nog niet. Het is nog maar de derde keer dat Assad een niet-Arabisch land bezoekt sinds het geweld uitbrak. Tot nu toe waren dat Rusland en Iran. De president is dit jaar druk bezig om zijn diplomatieke banden te versterken, nadat zijn land vanwege de oorlog geïsoleerd is geraakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer