Drie Nederlanders krijgen celstraffen tot 30 maanden voor goudroof in Vosselaar

Drie Nederlandse mannen hebben celstraffen gekregen tot 30 maanden voor een goudroof die ze in november van vorig jaar pleegden in Vosselaar. Ze beroofden een koerier van de firma Europese Goudstandaard uit Retie aan het tankstation van de E34 in Vosselaar. Ze gingen aan de haal met 200.000 euro aan goud en zilveren munten. De daders moeten ook een schadevergoeding van 200.000 euro betalen.

Eind november van vorig jaar hebben drie Nederlandse mannen een goudkoerier beroofd aan een tankstation langs de E34 in Vosselaar. De koerier van de firma Europese Goudstandaard was onderweg van Retie naar een klant in het Antwerpse met een anonieme wagen. Onderweg stopte hij in Lille om te tanken, maar toen hij buitenkwam uit het winkeltje zag hij dat zijn achterruit was ingeslagen.

De verdachten hadden goud en zilver gestolen, goed voor een totale waarde van 400.000 euro. In hun vlucht lieten ze nog een deel van de buit vallen en kon er voor 170.000 euro gerecupereerd worden.

De daders stonden op camerabeelden en konden zo opgespoord worden. Ze zijn veroordeeld tot celstraffen tot 30 maanden. Ze moeten ook nog een extra schadevergoeding betalen van ruim 200.000 euro aan het goudbedrijf.

Meest gelezen