© WJMN

Verdwenen meisje (2) na urenlange zoektocht aangetroffen in bos op 5 kilometer van huis: ze lag te slapen met hond als kussen

Na een vier uur durende zoektocht is een meisje van twee jaar in het Amerikaanse Michigan teruggevonden op goed vijf kilometer van haar woning. Daar lag ze te slapen, met de kleinste hond van het gezin als kussen en de andere waakzaam aan haar zijde.

gjs

Rond 20u woensdagavond belden de ouders van het meisje de politie. Hun twee jaar oude dochtertje was met de twee honden van het gezin verdwenen uit hun woning in Menominee, in het Amerikaanse Michigan. Meteen werd een grootschalige zoektocht op poten gezet in het bosrijke gebied met drones en politiehonden. Daarbij werd ook hulp ingeroepen van naburige zones.

Het was uiteindelijk een buurtbewoner die het meisje rond middernacht aantrof in het bos, op net geen vijf kilometer van haar huis. “Ze lag op de grond en gebruikte een van de honden als kussen voor haar hoofd”, zegt luitenant Mark Giannunzio aan Amerikaanse media. “De andere hond lag naast haar en waakte over haar. Het is een opmerkelijk verhaal.”

Het meisje werd onderzocht door artsen en bleek in prima gezondheid te zijn. Ze werd meteen daarna herenigd met haar ouders.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER