De vrouw werd uitgescholden voor bitch, hoer en ‘puta’, maar daar bleef het volgens meester Tom Van Overbeke niet bij.© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Hasseltse modellenmentor eist schadevergoeding voor belaging: “Scheldberichten gepost en seksfoto verspreid”

Genk/Hasselt -

Een 48-jarige Hasseltse vrouw die een modellenbureau uitbaat, eist een schadevergoeding omdat ze volgens haar belaagd werd door twee concurrenten. Die zouden scheldberichten op sociale media hebben gepost en een seksfoto van de vrouw hebben verspreid.

Shauni Deferm

De 48-jarige eigenares van het Hasseltse modellenbureau stapte tussen september 2017 en augustus 2021 meermaals naar de politie omdat ze in een ruzie met een 47-jarige Genkse concurrente uit de modellenwereld herhaaldelijk werd lastig gevallen. Volgens de advocaat van het slachtoffer, meester Tom Van Overbeke, postte de Genkse tal van haat- en scheldberichten op Facebook. “Het ging niet over een uitschuiver of een emotioneel moment. Het was een doelbewust opgezette campagne van vier jaar om mijn cliënte te beschadigen. Haar rust verstoren was heel het opzet. Het was oorlog binnen het modellenwereldje”, klonk het.

De vrouw werd uitgescholden voor bitch, hoer en puta, maar daar bleef het volgens Van Overbeke niet bij: “Op een bepaald moment stuurde de beklaagde een foto rond waarop te zien is hoe mijn cliënte naakt haar toenmalige partner bevredigt. Het gemak waarbij naaktfoto’s online verspreid worden, blijft me altijd verbazen. Zoiets zorgt voor een enorme schade op persoonlijk en professioneel vlak. Het plaatsen van zulke beelden is niet gratuit en heeft heel wat gevolgen.”

Buiten de Genkse concurrente stond nog een andere 39-jarige Genkse vrouw voor de Tongerse rechter. Ook zij zou de Hasseltse vrouw online hebben aangevallen en beledigd, en ze dreigde ermee om de naaktfoto te verspreiden. Daarbuiten belde ze het 48-jarige slachtoffer in amper 20 minuten tijd liefst 28 keer op via Messenger.

Reputatieschade

“Mijn cliënte is publiekelijk aan de schandpaal genageld”, aldus Van Overbeke. Hij vraagt voor de vrouw zelf een schadevergoeding van in totaal 4.864 euro, waaronder medische kosten omdat zijn cliënte volgens hem kampte met hartritmestoornissen naar aanleiding van de feiten. Voor haar eenmanszaak wordt ruim 24.000 euro gevraagd. De vrouw zou heel wat inkomsten mislopen hebben omdat zij catwalktrainingen bij missverkiezingen en privé-opleidingen van modellen kwijtspeelde door reputatieschade. Er zouden ook enkele sponsors de samenwerking hebben stopgezet.

De Tongerse procureur eist voor de 47-jarige Genkse een celstraf van zes maanden met uitstel of een werkstraf van zestig uur. Voor de 39-jarige vrouw wordt de opschorting gevraagd. De raadsman van de 47-jarige Genkse, meester Koen Moermans, vraagt ook voor zijn cliënte de opschorting. Volgens hem stond de naaktfoto al langer online en heeft zijn cliënte het beeld enkel gerepost. De advocaat van de tweede beklaagde, meester Philippe Warnants, vraagt de vrijspraak omdat het volgens hem niet om belaging gaat maar slechts om een eenmalig feit.

“Het is allemaal vooral heel kinderachtig. Dit heeft het niveau van de kleuterschool”, liet de Tongerse rechter zich tijdens de zitting ontvallen. Hij doet uitspraak op 20 oktober.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer