Nusa niet fit voor topper tegen Anderlecht, Schmeichel voor het eerst in de selectie

Net als tegen Besiktas donderdag moet Club Brugge het zondag in de topper tegen Anderlecht stellen zonder zijn Noorse goudhaantje Antonion Nusa (18). Philip Zinckernagel, die donderdag ook ontbrak in de Conference League, is wel hersteld van zijn ziekte. Bij Anderlecht zit de nieuwe doelman Kasper Schmeichel zoals verwacht voor het eerst in de selectie.

Junior Verbeeke Nico Vanhee David Van den Broeck

Nusa kampt met vermoeidheid en een probleempje aan de rug. Hij onderging woensdagavond nog een scan en miste daardoor de match tegen Besiktas, die Club met een teleurstellend 1-1 gelijkspel afsloot. “Of hij zondag kan spelen? Dat weten we nog niet”, hield coach Ronny Deila vrijdag op zijn pc de deur nog op een kier. “We moeten het dag per dag bekijken en dan hakken we de knoop door.”

Maar in de selectie die zaterdagavond werd bekendgemaakt, ontbreekt Nusa dus definitief.

Beter nieuws bij Club is er van Philip Zinckernagel. De flankspeler werd ziek in de aanloop naar Besiktas en kon donderdag niet aantreden. “Het leek ons beter hem, met Anderlecht in het achterhoofd, rust te gunnen”, aldus Deila. De Deen zit wel gewoon in de selectie voor de match die zondag om 18u30 wordt afgetrapt.

Bij Anderlecht was er alleen wat twijfel of de nieuwe Deense doelman Kasper Schmeichel (36) de selectie zou halen. Die zat vorige zondag nog in de tribune met een blessure aan de ribben, maar trainde sinds woensdag mee met de groep. Hij is nog niet pijnvrij, maar op de persconferentie vrijdag liet trainer Brian Riemer wel verstaan dat hij zou kunnen spelen zonder dat de blessure verergert. Al wordt aangenomen dat Dupé, die vorige week bij het uitvoetballen in de fout ging, zondag gewoon in doel gaat staan.

Selectie Anderlecht: Dupé, Schmeichel, Coosemans, Sardella, Patris, Vertonghen, Debast, Augustinsson, D’Diaye, Leoni, Rits, Diawara, Delaney, Flips, Dreyer, Amuzu, Hazard, Dolberg, Vazquez, Stroeykens.

Selectie Club Brugge: Mignolet, Jackers, De Corte, Boyata, Mechele, Spileers, De Cuyper, Sabbe, Balanta, Nielsen, Onyedika, Odoi, Vanaken, Vetlese, Skoras, Skov Olsen, Zinckernagel, Jutgla, Thiago.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer