Eric Goossens in bistro Humphrey© rr

‘Corrections’: Academiedirecteur stelt creatief bijgewerkte schilderijtjes tentoon

Sint-Truiden -

Eric Goossens is al enkele jaren directeur van de Afdeling Beeld van Academie Haspengouw. Maar zelf heeft hij ook creatieve vingers en ideeën. Zo stelt hij nu een collectie van door hemzelf bijgewerkte schilderijtjes tentoon in bistro Humphrey in Sint-Truiden.

“Ik koop op brocantes en rommelmarkten geregeld oude, wat kitscherige schilderijtjes. Daar ga ik dan dingen aan toevoegen. Zo laat ik een rallyauto voorbijrazen aan een rustieke hoeve met berk en beekje. Of plots duikt een Star Wars-voertuig op in het winterlandschap” zo vertelt Eric Goossens. Ook in zijn vrije tijd is de directeur van de Academie Haspengouw dus bezig met kunst.

Eric toont hoe hij een Star Wars-machine toevoegde aan een winterlandschap© RR

“Ik vind het gewoon leuk om aan die bestaande schilderijtjes een humoristische knipoog naar de filmwereld of ongewone situaties toe te voegen. In zekere zin laat ik mij inspireren door de bekende Britse kunstenaar Banksy. Hij voegt met graffiti ook leuke extra’s toe aan de bestaande omgeving.” Banksy stelt wel nooit tentoon, maar Goossens doet dat nu wel. “Ik deelde eerder een aantal bijgewerkte schilderijen op social media. Daar kwam zoveel leuke respons op, dat ik besloot om er een reeks over te maken. En die mag ik nu tentoonstellen in bistro Humphrey, vlakbij Cultureel Centrum De Bogaard in Sint-Truiden.” Opvallend wel, dat doet hij niet onder zijn eigen naam, maar wel met pseudoniem Bob Rosswell. En ook in die naam zit een leuke twist. “Misschien kennen mensen Bob Ross nog wel. Dat is die man met de krullenbol die in de jaren 70 een tv-programma had waarin hij instant kitsch schilderijen maakte. Momenteel kennen zijn oude filmpjes trouwens een heuse revival. Maar ik heb die naam wat aangepast. Van Ross naar Roswell, dat is Roswell is de plek in New Mexico waar er ooit een ufo zou zijn neergestort”, zo knipoogt Goossens. len

Praktisch: ‘Corrections’ van Bob RoswellBistro Humphrey, Capucienessenstraat 10, 3800 Sint-TruidenToegang is gratis.Iedere werkdag behalve maandag open: 12:00 tot 15:00 en 18:00 tot 24:00.Zaterdag open: 18.00 tot 24:00. Maandag gesloten.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer