© Evan Agostini/Invision/AP

Na heel wat gespeculeer: Usher treedt op tijdens halftimeshow op Super Bowl

Usher (44) zal volgend jaar optreden tijdens de halftimeshow op de Super Bowl in Las Vegas. Hij volgt in de voetsporen van Rihanna.

(eadp)

“Het is een enorme eer om eindelijk het optreden op de Super Bowl van mijn bucketlijstje te schrappen”, zegt Usher in een eerste reactie. “Ik kan niet wachten om de wereld een show te geven, zoals die nog nooit eerder van me hebben gezien.” De r&b-zanger bekend van My boo en Yeah! treedt daarmee in de voetsporen van Rihanna, die dit jaar de halftimeshow verzorgde en er meteen ook haar zwangerschap bekendmaakte. Het is niet voor het eerst dat hij op het podium van de Super Bowl staat. In 2011 was hij special guest van headliner Black Eyed Peas.

Jay-Z – rapper, producer en echtgenoot van Beyoncé, en vooral eigenaar van Roc Nation, die de show mee organiseert – noemt Usher de “ultieme artiest en showman. Sinds zijn debuut op vijftienjarige leeftijd heeft hij zijn eigen unieke weg uitgestippeld. Voorbij zijn vlekkeloze gezang en uitzonderlijk choreografie, legt Usher zijn ziel bloot. Zijn opmerkelijke reis heeft naar een van de grootste podia in de wereld gestuurd. Ik kijk ernaar uit om de magie te zien.”

Daarmee komt een einde aan het jaarlijkse gespeculeer. Onder meer de namen van Taylor Swift, NSYNC en de Backstreet Boys passeerden. Voorgangers van Usher waren naast Rihanna onder meer Beyoncé, The Weeknd, Dr. Dré, Snoop Dogg, Mary J. Blige, Eminem en Kendrick Lamar, Lady Gaga, Shakira en Katy Perry. De Super Bowl vindt plaats op 11 februari in het Allegiant Stadium in Las Vegas. Het is het best bekeken tv-programma. Dit jaar keken meer dan 113 miljoen mensen naar de footballwedstrijd en show.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer