© Natuurhulpcentrum Opglabbeek

Opnieuw jonge wolf doodgereden in Houthalen-Helchteren

In Houthalen-Helchteren is opnieuw een jonge wolf doodgereden. Het gaat om een jong mannetjesdier, vermoedelijk uit de Limburgse roedel. Afgelopen zomer werd wolf August, de vader van de roedel, ook al doodgereden in Meeuwen.

Op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren is zondagavond een jonge wolf doodgereden. Het gaat om een jonge mannetjeswolf. “Het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek (Oudsbergen) ging de wolf gisteren ophalen en vandaag komt het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek (INBO) het dier halen voor verder onderzoek”, zegt Yentl Nijs van het Natuurhulpcentrum. “Er wordt dan onder meer gezocht naar wat het dier gegeten heeft, of de wolf eventueel nog iets anders mankeerde, of hij gezond was. We doen dat om een goed beeld te krijgen van het wolvenleven in Limburg.”

BEKIJK - "Het percentage wolven dat in ons land sterft, verschilt niet veel van het percentage in andere landen", zegt Frederik Thoelen van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek in "Het journaal":

Videospeler inladen...

De Grote Baan in Houthalen-Helchteren is een bekende oversteekplaats: “Hopelijk worden er in de toekomst maatregelen genomen, maar voor deze wolf is het nu te laat”, gaat Nijs verder. 

De kans dat er nog wolven aangereden worden in het verkeer is bestaande, zeker nu de dagen korter worden en het langer donker blijft: “Tussen nu en november gaan die jonge wolven op pad en gaan ze zelf jagen, zeker omdat August er niet meer is. En ze kennen natuurlijk de gevaren van de weg nog niet. Met alle fatale gevolgen van dien”, zegt Nijs.

Afgelopen zomer werd wolf August, de vader van de roedel, doodgereden in Meeuwen.

Meest gelezen