Al vijftig bezwaarschriften rond Ventilus ingediend bij Departement Omgeving

Archieffoto.

Bij het Vlaams Departement Omgeving zijn al vijftig bezwaarschriften ingediend in verband met het ontwerp van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) Ventilus. Dat heeft het departement maandag gemeld voor de start van de eerste infomarkt rond Ventilus in Zedelgem. Bezwaarschriften houden naast effectieve bezwaren ook in dat mensen vragen kunnen stellen en suggesties kunnen doen.

gjs
Bron: BELGA

Ventilus is de toekomstige hoogspanningslijn die elektriciteit van de windmolenparken op zee naar het binnenland moet brengen. Sinds 29 augustus is het openbaar onderzoek gestart. Dat loopt nog tot en met 27 oktober. Daarbij kan iedereen vragen, opmerkingen en suggesties indienen. Intussen ontving het Departement Omgeving al een vijftigtal bezwaarschriften. “Het gaat niet allemaal om bezwaren, ook om vragen en suggesties, maar die maken er wel deel van uit”, zegt de woordvoerder van het Departement Omgeving Ann Heylens. 

Tijdens het openbaar onderzoek zijn verschillende informatiemomenten gepland. Zo gaat de eerste maandagnamiddag van start in Zedelgem. Verder zijn er nog infomarkten in Brugge, Deerlijk en Izegem. Voorafgaand aan de infomomenten vonden al individuele gesprekken plaats met inwoners die zich het dichtst bij het tracé bevinden. 

Het Departement zal alle bezwaarschriften verwerken en beoordelen. Daarna wordt het ontwerp voor het GRUP met de beoordelingen opnieuw overgemaakt aan de Vlaamse regering. Het is dan aan de Vlaamse regering om dan een definitieve beslissing te nemen of om nog aanpassingen door te voeren. Daarvoor heeft de regering 180 dagen na het afsluiten van het openbaar onderzoek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen