© ATV

TUI Fly vliegt vanaf eind dit jaar vanaf Deurne naar Tel Aviv: “Voor Antwerpse Joden gaat kinderdroom in vervulling”

Luchtvaartmaatschappij TUI Fly vliegt vanaf donderdag 14 december twee keer per week rechtstreeks van Deurne naar Tel Aviv in Israël. “Dit is voor veel mensen van de Joodse gemeenschap een kinderdroom die in vervulling gaat”, zegt Kamerlid Michael Freilich (N-VA). Het is al de vijfde nieuwe bestemming in drie maanden tijd die TUI Fly vanaf Deurne aankondigt.

Christof Willocx

Vandaag kun je met Brussels Airlines van Zaventem naar Tel Aviv vliegen. Vanaf 14 december komt er dus ook een rechtstreekse lijn met Deurne. Passagiers kunnen op donderdag om 10u in Deurne vertrekken en komen om 15.50u in de luchthaven van Tel Aviv aan. De retourvlucht vertrekt om 16.40u en landt om 21.05u. Op zondag is er een vlucht van 8.55u tot 16.40u vanaf Deurne en een retourvlucht om 15.35u vanaf Tel Aviv. Je bent dan om 20u terug in Antwerpen.

© Getty Images

“Het zal een heel succesvolle route worden”, zegt Michael Freilich, die voor N-VA de economische zaken in de Kamer opvolgt en die zelf lid is van de Joodse gemeenschap in Antwerpen. “Tel Aviv en Antwerpen zijn belangrijke handelspartners. Antwerpen is wereldwijd de nummer één in ruwe diamant. Tel Aviv is de nummer één in geslepen diamant. En verder is Tel Aviv ook belangrijk in de hightechsector. Er zijn topbedrijven in cybersecurity en artificiële intelligentie. Tel Aviv speelt ook een voortrekkersrol in ‘druppelirrigatie’, waarbij er heel weinig water moet worden gebruikt om een veld te bevochtigen. Niet toevallig heeft de Belgische ambassade in Tel Aviv zopas een economische attaché aangeduid. En daarnaast zijn er natuurlijk ook de familiebanden die veel mensen in de Joodse gemeenschap in Antwerpen met Tel Aviv hebben.”

Michael Freilich.© BELGA

Ook stad om te feesten

Vorig jaar is El Al Airlines, de nationale luchtvaartmaatschappij van Israël, gestopt met vluchten naar België, omdat ze prioriteit gaf aan extra vluchten naar Azië. “Het is goed dat TUI Fly nu vanaf Deurne in dat gat springt”, zegt Freilich. “Je kunt vandaag ook vanuit Zaventem naar Tel Aviv vliegen, maar in Brussel verlies je heel veel tijd. Je moet er twee uur op voorhand aanwezig zijn en je verliest ook veel tijd om je bagage weer op te halen. Maar los van dat alles is de verbinding tussen Deurne en Tel Aviv voor veel mensen van de Joodse gemeenschap ook een kinderdroom die in vervulling gaat. Dit is een heuglijke dag.”

Piet Demeyere, woordvoerder van TUI Fly, zegt dat Tel Aviv ook steeds populairder is bij een jong publiek. “Veel jongere mensen boeken een citytrip naar die stad om er te feesten. Tel Aviv is een hippe stad die op het vlak van fuifcultuur een beetje aan Ibiza doet denken.”

© Getty Images

Nieuw type vliegtuig

TUI Fly zal met de nieuwe Embraer E2-195-toestellen naar Tel Aviv vliegen. Een van de grote voordelen van dat vliegtuigtype is het grotere vliegbereik, tot 4.455 kilometer.

Het is sinds de zomer al de vijfde nieuwe bestemming die TUI Fly vanaf Deurne met dit vliegtuigtype aanbiedt. TUI Fly vliegt er vanaf Deurne ook mee naar Kreta (Griekenland), Antalya (Turkije) en Tenerife (Spanje). Deze winter komt daar ook Las Palmas (Gran Canaria) bij. “Voorlopig zitten er geen extra nieuwe vluchten vanaf Deurne in de pijplijn”, zegt Piet Demeyere. “We hebben in korte tijd veel nieuwe vluchten aangekondigd en gaan het nu iets rustiger aan doen.”

LEES OOK. We boeken massaal lastminutereizen om aan het regenweer te ontsnappen: kun je nog koopjes doen?

Vluchten van Deurne naar Tel Aviv zijn beschikbaar vanaf 99 euro, enkele vlucht. Boeken kan vanaf woensdag 27 september via tuifly.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER