Storm Elias zorgt nu al voor veel overlast
Volledig scherm
Storm Elias zorgt nu al voor veel overlast © NASA Worldview / Socials


Overstromingen en landverschuivingen door storm Elias in Griekenland: lokaal al meer dan 200 mm regen

Griekenland is nog niet goed bekomen van storm Daniel of het krijgt de volgende storm over zich heen: Elias. Opnieuw gaat dit gepaard met veel neerslag en onweer. In Limni viel er al sinds middernacht meer dan 200 liter per vierkante meter. En ook op andere plaatsen gaan de pluviometers vlot boven de 100 liter. Opnieuw zorgt dit voor heel wat overlast. Volgens de weersvoorspelling zal storm Elias vandaag het zwaarst uithalen.

5 reacties

  • Christine Laevers

    7 maanden geleden
    Ik denk dat het debat over 'hoe verminderen we Co2-uitstoot e.a. tegen 2030 of 2050 ?' wegens niet haalbaar op korte termijn ondergeschikt wordt aan het debat : 'Hoe passen we ons op sneltempo aan ?'. Europa wordt ook niet gespaard van mislukte oogsten. Meer en meer. Aangepaste architectuur ? Waar is het dynamisme ? Ik vrees dat vele mensen niet beseffen hoe ernstig dit is. Tot het hen persoonlijk overkomt. Zo gaat dat dan, hé. Vervanging drie inboedels op twee jaar tijd. We doen verder.
  • Bart Verwegen

    7 maanden geleden
    Als de mens het klimaat beïnvloedt is dat zeker een verstoring in de meest letterlijke zin van het woord.
  • Stéphane De Geest

    7 maanden geleden
    Klimaatverstoring / crisis / ontregeling omwille van de snelheid waarmee alles gebeurt. Ipv eeuwen tot zelfs duizenden jaren gebeurt alles nu in een decennium. Niets levends heeft echt tijd om zich aan te passen. Terwijl leven onstaat op kruispunten van evenwichten. En het meest gevoelig diertje daarvoor is de homo spaiens, wij dus. En we hoeven verder maar te kijken naar wat gebeurde m h antieke Rijk in Rome, Egypte, Zuid-Amerika ofnog het Aral-meer of bepaalde gebieden in USA en China.
  • Johnny Chanet

    7 maanden geleden
    Het hele middellandse zee gebied is een rampgebied aan het worden. Nog maar alleen in de winter is het er aangenaam. Ik begrijp niet wie ginder nog iets wil kopen. Het vastgoed zal daar als een pudding in elkaar storten, nog even wachten.
  • WILMA ULRIX

    7 maanden geleden
    Hoezo klimaatverstoring? Verstoring betekent dat tegen de regels van het normale wordt gehandeld. Volgens mij er voor het weer en het klimaat helemaal geen regels. Dus kan er ook geen sprake zijn van een verstoring maar is het gewoon een verandering.