Radio 2

Politie Leuven moet optreden tegen lawaaierige studenten bij start academiejaar

Bij de start van het academiejaar in Leuven moest de politie al verschillende keren optreden tegen geluidsoverlast. Deze week zijn elke nacht duizenden fuivende studenten op de been, en dat zorgt wel eens voor overlast, al blijven grote incidenten volgens de politie uit. 

Vanaf deze week zijn de colleges aan de KU Leuven van start gegaan. En dat betekent duizenden studenten in de les, maar ook in het nachtleven. Grote incidenten zijn er nog niet geweest, zegt woordvoerder van de Leuvense politie Mathieu Caudron. “Tot hier toe verloopt alles rustig. We hebben extra preventieve patrouilles ingezet. Die kennen de adressen waar feestjes gaande zijn, maar tot hier toe zijn er geen noemenswaardige problemen te melden.”  

Het grootste probleem blijft studenten die te veel lawaai maken. “De patrouilles moeten voornamelijk tussenkomen bij meldingen van nachtlawaai. Het beleid is dat wij bij kotfeestjes eerst bemiddelend optreden. We maken de studenten duidelijk dat ze te veel lawaai aan het maken zijn, dat het storend is voor de omgeving en ze beter rustig zijn of beter naar een café gaan. Als we toch moeten terugkomen, dan maken we een proces-verbaal op, maar zover is het voorlopig nog niet moeten komen”, aldus Mathieu Caudron.

Meest gelezen