GEMEENTERAAD

GEMEENTERAAD. Burgemeester houdt consultatierondes in laatste rechte lijn naar fusie met Tongeren

Borgloon
Meerderheid: Open Vld-Stroop (9), Vooruit (8)Oppositie: N-VA (2), cd&v (2)

Fusieplannen: Raadslid Wim Lambrechts (N-VA) vraagt duidelijkheid in het fusietraject Tongeren-Borgloon. Burgemeester Jo Feytons (Open Vld-Stroop) legt uit: “Ten laatste op 31 december 2023 zullen we de beslissing nemen of we al dan niet gaan fuseren met Tongeren. We gaan proberen om de gemeenteraad daarover een debat te laten houden in een van die de voorafgaandelijke weken, en we zullen jullie tijdig op de hoogte stellen van de datum. We willen dat de 21 raadsleden aanwezig kunnen zijn op het debat.” Feytons zal met zijn bestuurscollege een keuze maken nadat zijn gesprekken met alle fractieleiders van meerderheid en oppositie, en andere Loonse actoren zijn afgerond. “Daarna ga ik met jullie opnieuw aan tafel”, besluit Feytons.

Aankoop elektrisch voertuig: Het stadsbestuur wil voor haar diensten de 14 jaar oude Volkswagen Jetta laten vervangen en een elektrische wagen aankopen voor een bedrag van 35.000 euro exclusief btw. Raadslid Wim Lambrechts (N-VA) vindt het vreemd dat er een luxeauto wordt gekocht terwijl er bijna niemand mee rijdt. Hij houdt een pleidooi om via een leasingsysteem te werken. Schepen van Financiën Eric Awouters (Open Vld-Stroop) wil de opmerkingen van Lambrechts laten nagaan maar vraagt alvast om het lastenboek goed te keuren. N-VA stemt tegen.

Fruitspoor Limburg: Er is een prijsstijging in de bouwsector waardoor het project meer gaat kosten. Het totaalbedrag komt nu op 8.331.000 euro. De provincie neemt het leeuwenaandeel van de kosten op zich. De stad zal haar aandeel optrekken naar 2.550.000 euro. (rudc )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer