Woensdag toonden enkele deelnemers van de ROHO-markten alvast hun ambachtelijke talenten in de Molenstraat.© Chris Nelis

Van juwelenontwerper tot lepelsnijder: liefst honderd makers op derde ROHO in Genk

GENK -

Van juwelenontwerpster tot lepelsnijder. In totaal nemen honderd makers dit en volgend weekend deel aan de ambachtelijke beurs ROHO in Genk. Je kan ze aan het werk zien tijdens drie markten en in leegstaande panden in de Molenstraat.

Zo wordt er op de Grote Markt in het centrum van Genk een overdekte markt georganiseerd. Maar ook op het stadsplein en in de Molenstraat kan je op zaterdag 30 september van 10 tot 18 uur en op zondag van 13 tot 18 uur flaneren langs tal van kraampjes waar je makers aan het werk kan zien. Op zaterdag 7 oktober van 10 tot 18 uur en op zondag van 13 tot 18 uur kan je hiervoor terecht in de curatorpanden in de Molenstraat.

© Chris Nelis

“Het gaat om ambachtsmensen die opkomend zijn of in hun vakgebied hun strepen al hebben verdiend”, zegt schepen van Economie Toon Vandeurzen (cd&v). “We zien het als een uniek shopping-event dat heel wat extra bezoekers naar Genk lokt. Bovendien geven we zo ambachtslui de kans om hun producten voor te stellen en aan de man te brengen. Er nemen trouwens heel wat Genkenaars deel aan ROHO. Zo neemt keramiste Julie Van Aelst deel. Brauw, Buon Eataly en Het Vrije Veld zorgen dan weer voor ambachtelijke culinaire kunstwerkjes. Nog een greep uit het aanbod: voor een modetoets kan je best een kijkje nemen bij F.Egidio en SuitsHerWell.” (cn)

www.roho.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer