Themabeeld© rr

Loverboy moet zich nu voor vechtpartij op Dusartplein verantwoorden

Heusden-Zolder -

Een 24-jarige man uit Heusden-Zolder heeft zich woensdag voor de rechtbank moeten verantwoorden voor een vechtpartij op het Dusartplein in Hasselt. Eén politieagent scheurde daarbij zijn meniscus. Eerder kreeg de twintiger al vier jaar cel, na twee minderjarigen in de prostitutie te hebben geduwd.

Geert Houben

LEES OOK. Vier jaar cel voor loverboy uit Heusden-Zolder

De betichte verblijft momenteel in de gevangenis voor andere feiten. Mogelijk ziet hij zijn verblijf verlengd worden. Woensdag moest de jongeman uitleg komen geven bij een vechtpartij op 23 juli 2022 ter hoogte van café Koestal op het Kolonel Dusartplein in Hasselt. Zoals wel vaker begon alles met een discussie, waarbij hij met de platte hand een slag in het gelaat van een caféganger uitdeelde. Al snel volgde een nieuwe woordenwisseling met een minderjarige, die ook een klap kreeg, net zoals een persoon die naast hem stond. Die laatste was een week arbeidsongeschikt.  

Blijvende schade

Agenten in burger snelden toe om alle partijen te scheiden. Ook dat verliep niet zonder slag of stoot. De twintiger stelde zich weerspannig op en probeerde zich los te wrikken. Hij werd steeds feller. Een inspecteur kreeg daarbij een harde trap op de knie en scheurde zijn meniscus.

De betichte claimt zich niets meer te herinneren. Vaststellingen van de politie en camerabeelden aan de cafés leggen de schuld duidelijk bij hem. “Gezien zijn ernstig strafregister vorder ik 30 maanden cel en 1.600 euro boete”, aldus de procureur. Toch lijkt een veroordeling nog niet voor meteen te zijn. De advocate van de agente stelde dat de inspecteur een blijvende werkongeschiktheid van vijf procent heeft waardoor de straf nog hoger kan oplopen. De rechter oordeelde dat het om een eenzijdig verslag ging en wil nu het advies van een tweede arts door een extra deskundig onderzoek te bevelen. Wordt dus nog vervolgd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer