Sihame El Kaouakibi heeft met haar tussenkomt tijdens het begrotingsdebat heel wat commotie gecreëerd.
Volledig scherm
Sihame El Kaouakibi heeft met haar tussenkomt tijdens het begrotingsdebat heel wat commotie gecreëerd. © Belga

Beroering in Vlaams parlement om tussenkomst El Kaouakibi. Vlaams Belang verlaat de zaal, Jambon haalt uit: “Laatste van wie wij lessen ontvangen”

Sihame El Kaouakibi heeft vanmiddag het woord genomen tijdens het begrotingsdebat in het Vlaams parlement, met een speech die op zeer weinig begrip bij de andere aanwezigen kon rekenen. “De laatste van wie wij lessen te ontvangen hebben in dit halfrond, dat bent u”, snauwde Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) haar toe, onder luid applaus.

  1. Acid op pad in Boudewijn Seapark, pretpark in verval. Wat als toenmalige bazen wél ja hadden gezegd tegen Gert Verhulst en Plopsa?
    PREMIUM

    Acid op pad in Boudewijn Seapark, pretpark in verval. Wat als toenmalige bazen wél ja hadden gezegd tegen Gert Verhulst en Plopsa?

    Gilbert Bécaud kwam er ooit optreden en zelfs Arnold Schwarzenegger kwam naar het pretpark dat 60 jaar geleden de naam kreeg van wijlen koning Boudewijn. Vandaag staat de fontein droog, ziet een vader zijn kind liever niet in het onhygiënische ballenbad springen en hangt er een muffe geur. “Wij waren zo teleurgesteld dat we ons geld teruggevraagd hebben. En het strafste: we hebben het nog gekregen ook”, vat een lezer het verval samen. Hoe is het ooit zo ver kunnen komen met het ooit o zo mooie park? Had het anders kunnen lopen als die éne beslissing niet werd genomen? Wij gingen op pad. En kwamen YouTuber Acid tegen.
    Brugge
  2. De razzia op café die het leven heeft gekost aan vader en zijn vier zonen vlak voor Bevrijding. “Het was een vergissing”
    PREMIUM

    De razzia op café die het leven heeft gekost aan vader en zijn vier zonen vlak voor Bevrijding. “Het was een vergissing”

    Nét voor de Bevrijding vielen in een afgelegen Limburgs dorpje negen doden bij een razzia door de Duitsers en hun Vlaamse handlangers. Onder de slachtoffers een vader, Lambert Dirkx, en zijn vier zonen. Drie kwarteeuw lang was niet duidelijk waarom zij het doelwit waren. Na een zoektocht van tien jaar kon Timmie van Diepen, achterkleinzoon van één van de slachtoffers, de puzzelstukken samenleggen. “‘Mijn familie had er niets mee te maken’, zei mijn oma.”
    Molenbeersel