Jean-Marie Dedecker en Peter Reekmans

"Grootste politieke ontgoocheling ooit": burgemeester van Glabbeek Reekmans over mislukte heropstart Lijst Dedecker

De voormalige ondervoorzitter van de politieke partij Lijst Dedecker (LDD), Peter Reekmans, betreurt het feit dat Lijst Dedecker geen nieuw leven wordt ingeblazen. Nu Jean-Marie Dedecker lijsttrekker wordt voor N-VA in West-Vlaanderen, is een heropstart van LDD niet meer aan de orde. Nochtans was er de voorbije maanden sprake van een heropleving van de politieke partij. Reekmans noemt het afblazen van dat idee zijn "allergrootste politieke ontgoocheling ooit".

Jean-Marie Dedecker zal bij de verkiezingen van 2024 de Kamerlijst van N-VA in West-Vlaanderen trekken. Daarmee worden de plannen om Lijst Dedecker (LDD) nieuw leven in te blazen, stopgezet. Een bittere pil om te slikken voor voormalig ondervoorzitter van Lijst Dedecker en huidig burgemeester van Glabbeek, Peter Reekmans (Dorpspartij). Hij was één van de drijvende krachten achter de heropstart van Lijst Dedecker.

"Een heropstart van Lijst Dedecker als nieuwe Vlaamse rechts-liberale partij was de voorbije maanden één van mijn leukste en strafste politieke avonturen ooit. Dit komt nu ten einde", schrijft Reekmans in een persbericht. "Als mens begrijp ik Jean-Marie zijn keuze en ik zal hem ook mijn ganse leven lang dankbaar blijven voor alle kansen die ik ooit van hem kreeg."

Deze pil is bitter om te slikken omdat we in snelheid gepakt werden

Voormalig ondervoorzitter van LDD Peter Reekmans

Volgens Reekmans speelden "electorale wanhoop van N-VA en latent gebrek aan eigen talent in West-Vlaanderen" een rol in de beslissing van Jean-Marie Dedecker om voor N-VA op te komen. "Deze pil is bitter om te slikken omdat we in snelheid gepakt werden. Daarom is het falen van deze heropstart mijn allergrootste politieke ontgoocheling ooit."

Al kijkt Reekmans positief naar de toekomst: "Voor elk deurtje dat dichtgaat, is er altijd een nieuw deurtje dat opengaat."

 

Meest gelezen