De gevangenis van Bergen.
Volledig scherm
De gevangenis van Bergen. © BELGA

Gedetineerde probeert uit gevangenis van Bergen te ontsnappen met behulp van lepel en vork

In de gevangenis van Bergen heeft een gedetineerde begin deze week geprobeerd om te ontsnappen. De man slaagde erin een gat te boren in de deur van zijn cel en gebruikte daarvoor een lepel en een vork. Volgens Franstalige media was het gat zo groot dat “een man of vrouw met een gemiddeld postuur er door kon”.

  1. Krijgen we vanaf maandag ook bij ons anti-Israël-protesten aan universiteiten? “Radicale acties zijn nodig, want niemand luistert naar ons”
    PREMIUM
    4

    Krijgen we vanaf maandag ook bij ons an­ti-Is­raël-protesten aan universi­tei­ten? “Radicale acties zijn nodig, want niemand luistert naar ons”

    In de VS hebben de pro-Palestijnse studentenprotesten al tot geweld geleid, en nu begint het ook in ons land te borrelen. In Leuven ging een student drie dagen lang in hongerstaking, terwijl studenten in Gent en Brussel dreigen universiteitsgebouwen te bezetten als de banden met Israël niet worden verbroken. “We zijn genoodzaakt over te gaan tot radicalere acties”, zegt Siska (23) uit Gent. “Er gaan dingen gebeuren”, zegt ook Johanna uit Brussel. Wat zijn de studenten van plan?
    Stad Brussel, Leuven, Gent
  2. Daarom staat je kind op wachtlijst om te voetballen: “Onze club draait op 55 vrijwilligers, dat zijn er 12 te weinig”
    PREMIUM
    35

    Daarom staat je kind op wachtlijst om te voetballen: “Onze club draait op 55 vrijwilli­gers, dat zijn er 12 te weinig”

    In Vlaanderen steken 56.000 vrijwilligers (quasi) onbezoldigd hun schouders onder het amateur - en jeugdvoetbal, maar 91% van die clubs heeft nood aan nieuwe mensen om de boel draaiende te houden. Daarbovenop is er ook een tekort aan middelen, waardoor 35% van de clubs een wachtlijst voor nieuwe leden heeft. Voetbal Vlaanderen pleit daarom voor een beter statuut voor vrijwilligers in de sport. “Waarom kan een flexijob wel in een café maar niet in de voetbalkantine?”