VRT / Gregory Van Gansen / Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© VRT / Gregory Van Gansen / Photo News

COLUMN. Bart Schols stelde dé vraag die niemand durfde stellen aan de bisschop

HLN MediawatchersHet interview van de week, of misschien zelfs van het jaar, was dinsdagavond te volgen op VRT Canvas. Meteen na de vierde en laatste aflevering van ‘Godvergeten’ volgde een extra uitzending van ‘De Afspraak’. Daarin kreeg Bart Schols de taak om alle vragen te stellen over kindermisbruik in de Kerk aan bisschop Johan Bonny. Onze HLN Mediawatcher Mark Coenegracht zat op het puntje van zijn stoel, toen Schols de vraag stelde die niemand durfde stellen.

18 reacties

  • Dirk Pauwels

    7 maanden geleden
    Of god bestaat weet ik niet, maar als de hel bestaat gaan er heel veel priesters en paterkes inzitten... ;-)
  • eric vancoppenolle

    7 maanden geleden
    Geloven in een God is ons met de paplepel in gegeven. 'n hersenspoeling namelijk ! Niemand heeft enig bewijs van 'n God 😔. Vroeger werd ons wijs gemaakt dat er af en toe wonderen gebeuren. Die tijd is nu voorbij. Ook O.LV. verschijnt niet meer maar, dit omwille van dat iedereen een camera bij de hand heeft 😃.
  • Dirk Sonck

    7 maanden geleden
    Topjournalist
  • Freddy Madou

    7 maanden geleden
    Proficiat aan Bart Schols die recht voor de raap ging wij hebben het programma gezien. Bisschop Bonny wist niet meer in welke wereld hij zat, het beste kwam als de reporter vroeg aan Bonny bestaat er wel een God daar had hij geen antwoord op de Bisschop. Hij draaide zich in alle bochten om de vragen te ontwijken. de Bisschop noemt zich dan een vertegenwoordiger van de kerk en God.
  • Johan Blondeel

    7 maanden geleden
    Zulke journalisten moeten we hebben die hun vrijheid hebben en alles op tafel durven gooien, maar niet nadien afgestraft worden door hun werkgever die politiek of religieuze getint zijn.