© Dick Demey

Wouter Vrancken: “Geweldige eerste helft, te slap met en zonder bal na rust’

Eensgezindheid na een intense topper, de coaches Wouter Vrancken en Ronny Deila konden leven met een gelijkspel.

“We hadden nog kunnen winnen op het eind maar Genk had de match ook al voor rust kunnen beslissen”, vatte de thuiscoach de wedstrijd samen. Hij was niet te spreken over de manier waarop zijn ploeg voor rust op alle vlakken werd afgetroefd.

“We speelden een geweldige eerste helft”, bevestigde Vrancken. “Zowel verdedigend als aan de bal was het top. We toonden lef, vonden de ruimtes en namen voortdurend initiatief. Alleen jammer dat we niet meer dan één keer scoorden.”

Impact van wissels

Deila was dan weer lovend over de tweede helft en vooral de impact, die enkele wisselspelers hadden. Dat lag anders bij zijn collega. “Na het uitvallen van Heynen, die uitstekend in de match zat, hebben we ook niet goed gereageerd op hun verandering van systeem. Onze invallers geraakten niet in de match, we verloren de strijd, wonnen ook geen tweede ballen meer en toonden te weinig rust als we de ballen toch hadden. Er lag genoeg ruimte in de hoeken en achter hun defensie maar we maakten er geen gebruik van. Dan krijg je het moeilijk en moet je kunnen leven met 1-1. Wat op zich een goed resultaat is op Club Brugge.”

Aangeboden door onze partners