Migranten komen aan op Kreta (archief).
Volledig scherm
Migranten komen aan op Kreta (archief). © AFP

1700 migranten aangekomen op Griekse eilanden: opvangcentra raken overvol

Op of voor de kust van Griekse eilanden niet ver van Turkije zijn in vier dagen tijd 1691 illegale immigranten opgepakt volgens het Griekse ministerie van Migratie. Steeds meer migranten trekken van de Turkse kust naar de Griekse eilanden.

5 reacties

  • Koen Janssens

    7 maanden geleden
    alleen maar mannen... het ziet er goed uit voor onze kinderen...
  • willy zachel

    7 maanden geleden
    Waarom worden die schepen niet gewoon onder militaire bewaking teruggestuurd naar waar ze vandaan komen ! NGO’s die ze opvangen zouden verboden moeten worden en hun schepen in beslag genomen
  • René Van Havere

    7 maanden geleden
    En Europa stond erbij en keek er naar. Wellicht zal Ursula een van de dagen eens op bezoek komen , dit om te tonen dat ze er zogezegd mee bezig is , maar in werkelijkheid gebeurt er niks. De Croo, die nog in sprookjes gelooft blijft hopen op een Europese oplossing. Polen en Hongarije zijn slimmer, die vangen dan wel duizenden Oekraïnse vluchtelingen op, maar verder blijven ze mijlenver weg van elke andere vorm van migratie, een verstandige keuze, want het is dweilen met de kraan open.
  • Simone Cornelis

    7 maanden geleden
    push back! het moet stoppen. We kunnen niet de ganse wereld in Europa opnemen!
  • Marco brilmans

    7 maanden geleden
    Ik vraag me af welke structurele maatregelen ze hiervoor treffen? Elk jaar neemt dit toe en eens om de zoveel jaar is er een exponentiêle toestroom. De bevolking blijft groeien en men zit nu al tegen grenzen aan te boksen, om alle mensen een kwalitatief onderdak en leven te bieden.