© REUTERS

Staatssecretaris Bertrand waarschuwt voor Chinese webwinkel Temu

Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Alexia Bertrand (Open VLD) waarschuwt consumenten voor Temu, een Chinese webwinkel vol spotgoedkope gadgets. “Als het te mooi is om waar te zijn, is het dat meestal ook”, zegt Bertrand.

Bron: BELGA

Temu is door een uitgekiende marketingstrategie aan een opmars bezig in Europa, nadat het eerder ook al de VS veroverde. Maar de kwaliteit van de producten is in veel gevallen suboptimaal, en er zijn ook vragen rond de veiligheid, stelt het kabinet van Bertrand. 

De staatssecretaris nam zelf de proef op de som en was ook niet tevreden over de kwaliteit, en wil nu Belgische consumenten waarschuwen. “Als het te mooi is om waar te zijn, is het dat meestal ook”, klinkt het. Volgens Bertrand is het aan de Europese Unie om het bedrijf eventueel strengere regels op te leggen. 

Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen waarschuwde eerder dit jaar al voor de populaire Chinese shopping-app. Het platform verkoopt volgens het NSZ met verlies en dat is in ons land verboden. Het bedrijf zou vooral gegevens van klanten willen inzamelen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer