© Getty Images

Sevilla en FC Barcelona slingeren met verwijten naar elkaar in opvallende statements: “Een ongepaste aanval”

Nog voor de aanvang van de wedstrijd tussen FC Barcelona en Sevilla zat het er al bovenarms op tussen beide clubs. Allebei kwamen ze in aanloop van de wedstrijd met een opvallend statement. Het bestuur van Sevilla weigerde te lunchen met het bestuur van Barcelona, omdat de club verdacht wordt in de zaak-Negreira. Barcelona vindt dat een ongepaste aanval van Sevilla.

Valerie Van Avermaet

De reden dat het bestuur van Sevilla weigerde te lunchen met het bestuur van Barcelona omdat de club verontwaardigd is “over de praktijken die zijn uitgevoerd door het voormalige Barcelona-bestuur die worden genoemd in de zaak-Negreira.” Dat stond eerder op vrijdag al te lezen in een statement van Sevilla. FC Barcelona wordt in die zaak verdacht van structurele omkoping van scheidsrechters, maar vindt de actie van Sevilla een aanval op het Catalaanse instituut omdat het onderzoek nog volop loopt.

“FC Barcelona wil publiekelijk haar veroordeling uitspreken over de ongerechtvaardigde en ongepaste aanval van Sevilla FC nadat de club vandaag weigerde aanwezig te zijn bij de institutionele lunch tussen directeuren voorafgaand aan de wedstrijd”, staat er te lezen op de website van Barcelona.

LEES OOK.Voorzitter FC Barcelona verdedigt zijn club na beschuldigingen: “Nooit iets gedaan om sportief voordeel te bekomen”

LEES OOK. UEFA opent onderzoek naar mogelijke omkoping door FC Barcelona: “De reputatie van het voetbal staat op het spel”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer