Bart De Wever / Tom Van Grieken.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart De Wever / Tom Van Grieken. © Belga / Belga


DE GROTE PEILING. Hoe komt het dat Vlaams Belang N-VA langs rechts leegzuigt?

politiekTien jaar geleden maakten tienduizenden Vlamingen nog de omgekeerde beweging, vandaag zou N-VA één kiezer op de vijf verliezen aan Vlaams Belang. Hoe komt het dat de partij van Tom Van Grieken die van Bart De Wever langs de rechterflank kaalplukt? Politicologen en mensen aan de basis analyseren: “In de ogen van de kiezer is N-VA het nieuwe CD&V geworden.”

221 reacties

  • ERIK M. VAN MALDEREN

    2 maanden geleden
    we gaan hetzelfde scenario tegemoet als in Nederland, N-VA zal het zeer moeilijk hebben om te kiezen, met of zonder VB, de partij en BDW wordt verscheurd en een deel gaat naar VB, de intelligenten naar CDNV
  • Andté Herbots

    6 maanden geleden
    Als VB bij de verkiezingen zowel voor het federale als voor het Vlaamse de grootste wordt zullen er geen regeringen meer gevormd kunnen worden. Geen enkele partij zal willen samenwerken met VB. Ben benieuwd wat er dan zal gebeuren?
  • Rik Duyvejonck

    7 maanden geleden
    BDW heeft alle kansen gehad. Zelfs met zijn 30 punten programma. Heeft hij niet kunnen scoren. Nva staat niet boor de vlaming. Een vlaming is een hardwerkende loonarbeider. En geen FH. Door alleen de rijken multinationals te sponseren, heeft hij alle credit verloren. Door die taxshift. Deze hebben alle cadeaus gekregen (de aandeelhouders) . Zonder voorwaarden. En de gewone vlaming heeft het gelag betaald en nog. Tegen de verkiezing zitten ze onder de 20%.
  • Monique noben

    7 maanden geleden
    de titel zegt alles.
  • Frank Capenberghs

    7 maanden geleden
    Als de peilingen en het uiteindelijk verkiezingsresultaat een beetje overeenkomen, gaan we zeker federaal voluit voor een nieuw record regerings onderhandelen met informateurs, verkenners, koninklijke bemiddelaars en wie weet wat nog allemaal. Mij niet gelaten. Het ging met België en zijn nooit zo goed als bij de vorige recordpoging van meer dan 500 dagen.