Scott Hall op het zogenoemde "mug shot" in Georgia.
Fulton County Sheriff's Office

Bondgenoot oud-VS-president Trump bekent schuld in strafzaak verkiezingen Georgia

Scott Hall, een bondgenoot van de gewezen Amerikaanse president Donald Trump, pleit schuldig aan meerdere aanklachten in het proces over verkiezingsmanipulatie in de staat Georgia in 2020. Volgens de schikking die hij met het gerecht heeft getroffen, zal hij een verklaring afleggen tegen zijn 18 medeverdachten, onder wie Trump.

Scott Hall is een van de 19 beklaagden die terechtstaan in de strafzaak over de pogingen van Donald Trump om de verkiezingsuitslag van 2020 in Georgia te beïnvloeden. Naast Trump zelf zijn ook nog zijn advocaat Rudy Giuliani en oud-stafchef Mark Meadows aangeklaagd.

Scott Hall werd op vijf punten beschuldigd van samenspanning om verkiezingswerkzaamheden te beïnvloeden. Hij is vooralsnog de enige verdachte die schuldig pleit in het onderzoek.

Getuigen tegen medeverdachten

In ruil voor zijn bekentenis krijgt hij een boete van 5.000 dollar (4.700 euro) opgelegd en vijf jaar proeftijd. En, belangrijker: de schikking die hij met het gerecht heeft getroffen houdt ook in dat hij zal getuigen tegen zijn medeverdachten in de zaak, onder wie dus Trump.

Trump pleit onschuldig in de zaak en zegt dat hij het slachtoffer is van een heksenjacht.

De strafzaak in Georgia is slechts een van de gerechtelijke procedures die lopen tegen de gewezen president. In Washington is er ook een federaal proces over Trumps rol bij de bestorming van het Capitool. Daarnaast loopt in Florida een zaak rond het achterhouden van geheime documenten, en in New York een zaak over de betaling van zwijggeld aan pornoactrice Stormy Daniels.

Meest gelezen