GEMEENTERAAD

GEMEENTERAAD. Brandweer en politie zoeken naar oorzaak mazoutvervuiling op Herk

Wellen
Meerderheid: Vooruit-ROB (9), CD&V (3)Oppositie: Bruisend Wellen (voorheen Open Vld) (4), VAW (2) en N-VA (1)

Vervuiling Herk: Raadslid Benny Maes (VAW) maakt zich zorgen over de vervuiling van de Herk in Wellen. “Daar dreef kennelijk afgelopen week mazout op het water. Er zijn wel al enkele dammen geplaatst, maar de smurrie gaat er gewoon onderdoor? Kennelijk zit de vervuiling nu al tot in Alken.” Schepen van Leefmilieu Kristien Treunen (CD&V) en burgemeester Els Robeyns (Vooruit-ROB) erkennen het probleem. “De mazoutvervuiling was er afgelopen vrijdag plots terug, nadat ze eerder al bestreden was. We vermoeden dat er ergens een lek is in een mazoutton. De brandweer en ook de politie zijn op zoek naar de bron van die vervuiling.”

Herbestemming kerk Herten: ”Kennelijk is er sprake van de herbestemming van de kerk van Herten als een bezoekerscentrum voor Limburgs Landschap”, merkte raadslid Stéphanie Billen (Bruisend Wellen, voorheen Open Vld) op. “Er zou tevens een ontmoetingsplaats zijn bewoners.” Schepen Kristien Treunen (CD&V) liet weten dat er inderdaad een subsidieaanvraag was ingediend. “Maar die is helaas niet aanvaard, hebben we zopas vernomen. Dat is uiteraard een grote tegenslag. We moeten nu opnieuw bekijken wat de mogelijkheden zijn met het kerkje.”

Pannakooi: Op de ligweide vlak aan het openlucht zwembad Maupertuus werd afgelopen zomer een tijdelijke ‘pannakooi’ gezet, een omheining waarbinnen gevoetbald kan worden. “Maar het zwembad is afgelopen zomer door het minder goede weer slechts 25 dagen open geweest”, merkt Stéphanie Billen (Bruisend Wellen) op. “De pannakooi kon enkel gebruikt worden als het zwembad open was. Is dat geen zonde? Kan die installatie niet beter verhuizen naar een andere locatie?” Volgens burgemeester Els Robeyns (Vooruit-ROB) is dat niet de bedoeling. “Die pannakooi moest voor meer beleving zorgen op de ligweide naast het zwembad. We hebben die afgelopen zomer gehuurd. We gaan nu nog evalueren of het nuttig is om die volgend jaar te behouden.”  (toro)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer