© EPA

Nabestaanden van slachtoffers schietpartij Rotterdam: “Zwart gat in onze harten”

De nabestaanden van de moeder en dochter die donderdag zijn omgekomen bij een van de twee schietpartijen in Rotterdam kunnen de dood van hun naasten nog niet bevatten. Ze hebben een “zwart gat in hun harten”, staat te lezen in een verklaring. Voor de drie achterblijvende kinderen van de gedode moeder werd al meer dan 58.000 euro ingezameld.

gjs

Bij de schietpartij in een woning aan het Heiman Dullaertplein kwamen de 39-jarige Marlous en haar 14-jarige dochter Romy om het leven. “We zijn intens verdrietig door het overlijden van twee volstrekt onschuldige mensen die niemand kwaad deden”, staat te lezen in een verklaring van de nabestaanden die zaterdag verspreid werd door de organisatie Namens de Familie. “Het zorgt voor een zwart gat in onze harten.”

De nabestaanden zeggen nog veel vragen te hebben over wat er donderdag gebeurd is en hoe het is kunnen gebeuren. “Vragen waarop antwoorden moeten komen, maar onze families willen nu vooral de tijd nemen om in alle rust te kunnen rouwen om het gemis van onze zus, nichtje, kleinkind en (stief)dochter.” Ze verzoeken iedereen dan ook om hun privacy daarbij te respecteren. “Dat geldt ook voor de uitvaarten, die een besloten karakter zullen hebben.”

Tienduizenden euro’s ingezameld

Voor de nabestaanden, en dan in het bijzonder de drie overblijvende dochters van de doodgeschoten vrouw, loopt een geldinzameling waarmee al meer dan 58.000 euro ingezameld is. Marlous was immers een alleenstaande moeder die vier kinderen had: de tweelingzus van Romy, een zus van 17 en een broer van 5.

“In deze hartverscheurende tijd hebben we de plicht om samen te komen als één gemeenschap en solidariteit te tonen aan de nabestaanden”, schrijven de organisatoren van de geldinzameling. Met de crowdfundingsactie willen de organisatoren geld inzamelen voor de familie. “We willen hen helpen bij het verlichten van de financiële lasten die gepaard gaan met een begrafenis en dergelijk verlies”, zeggen ze aan De Telegraaf. “Het biedt hun de ruimte om zich te concentreren op het herstel, het opbouwen van een nieuw leven en vooral op het koesteren van de herinneringen aan hun geliefde moeder en zus.”

Kracht van medeleven

De initiatiefnemers hopen 60.000 euro in te zamelen. “Laten we samen bewijzen dat de kracht van medeleven en zorgzaamheid sterker is dan welke tragedie dan ook. Laten we de nabestaanden steunen op hun reis naar heling en hoop. Geen bedrag is te klein, want het is de collectieve liefde die een verschil maakt.”

Behalve de vrouw en haar dochter kwam donderdag in Rotterdam ook een 43-jarige docent van het Erasmus Medisch Centrum om het leven, bij een tweede schietpartij. De politie pakte uiteindelijk de 32-jarige geneeskundestudent Fouad L. op. Hij wordt ervan verdacht de schutter geweest te zijn bij beide schietpartijen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer