Foto: radio 2

Fietser (50) in levensgevaar na ongeval met bromfietser in Niel

Een 50-jarige fietser uit Niel is zondagmiddag zwaargewond geraakt bij een ongeval met een bromfietser in Niel. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Edegem en verkeert momenteel nog steeds in levensgevaar.

In Niel is een 50-jarige fietser zondagmiddag zwaargewond geraakt bij een ongeval met een bromfietser in Niel. Hij werd in levensgevaar overgebracht naar het UZA in Edegem.

"Het slachtoffer maakte deel uit van een groep wielertoeristen die op het fietspad langs de spoorweg van Boom naar Niel reden. Vanuit de splitsing naar de Galileilaan en de August Wynlaan kwam een bromfietser gereden die in aanraking kwam met het slachtoffer. De man tuimelde over zijn stuur en kwam ongelukkig ten val", zegt woordvoerder Joris Van Camp.

"Vrienden van het slachtoffer begonnen met de reanimatie, die vervolgens door de hulpdiensten werd overgenomen. De man werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis en momenteel is zijn toestand nog steeds kritiek", aldus Van Camp.

De bromfietser, een 69-jarige man uit Niel, werd ter plaatse verhoord. PZ Rupel onderzoekt de omstandigheden van het ongeval.

Meest gelezen