Peltse drugsverslaafde verkoopt minderjarig meisje klappen: 15 maanden cel gevraagd

Pelt -

Een 44-jarige aangehouden Peltenaar heeft zich maandag in de Hasseltse rechtbank moeten verantwoorden nadat hij een minderjarig meisje enkele klappen verkocht. Aanleiding was dat het slachtoffer het aangedurfd had om zijn pet op te rapen. De betichte riskeert 15 maanden cel.

Geert Houben

Op 14 juli dit jaar speelde het bedenkelijke tafereel zich af in de Stationsstraat in Pelt. Op zijn fiets stak hij het wandelende meisje voorbij. De man verloor zijn pet waarna het slachtoffer ze oppakte. Roepend en tierend stapte hij op haar af en verkocht haar enkele slagen met de vlakke hand. Het meisje verloor daarbij haar koptelefoon, die de betichte meegraaide. Niet veel later kon de politie hem arresteren.

De jongste tijd is de Peltenaar de pedalen kwijt geraakt. Vorige maand kreeg hij nog 18 maanden cel voor diefstallen en in juni moest de veertiger zich nog voor drugsdelicten verantwoorden. “Ik wel me excuseren tegenover iedereen. Het is allemaal onder invloed gebeurd. Ik wil bewijzen dat ik niet zo’n persoon ben”, sprak de beklaagde.

De procureur stelde dat de betichte in het verleden al eens begeleiding kreeg aangereikt, maar er geen gebruik van maakte. “Ik vorder 15 maanden cel en 800 euro boete”, luidde het. Zijn advocate, Vanessa Penniger, stelde dat er intussen hulp is gezocht. “Hij beseft nu dat wat hij gedaan heeft, niet oké was. Ik vraag om een uitstel onder voorwaarden op te leggen, dat hij alles doet om van de drugs af te blijven en psychologische hulp zoekt.”

Vonnis op 16 oktober.  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer