Rechtszaak Google bewijst gevecht om de zoekmachine

Google moet zich in de rechtbank verantwoorden voor oneerlijke handelspraktijken. Satya Nadella, de CEO van Microsoft, verklaarde in de rechtbank dat een aanhoudende dominantie van Google zou resulteren in een nachtmerrie voor het gebruik van zoekmachines.

Waarom is dit belangrijk?

Als je product zo succesvol is dat er in de woordenboeken een werkwoordsvorm van bestaat, weet je dat je sterk staat op de markt. Maar Google moet nu de rechtbank overtuigen dat het marktleiderschap (91,5 procent van alle zoekopdrachten op internet gebeurt via Google) legitiem bekomen werd. Concurrenten staan in de rij om met scherp te schieten.

 In het nieuws: Het gevecht voor de dominante zoekmachine.

Wat voorafging: Google verschijnt voor de rechter omdat het in 2020 zijn dominante positie misbruikt zou hebben om concurrenten te schaden. Het bedrijf zou voor miljarden dollars afspraken gemaakt hebben met fabrikanten van telefoons en computers om de standaardzoekmachine (of de enige) op de toestellen te zijn. Zelf beweert Google dat het marktleider is omdat het simpelweg het beste product heeft.

Zelfversterkend effect

Na

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer