Studenten verpleegkunde aan campus Thomas More Lier
Volledig scherm
Studenten verpleegkunde aan campus Thomas More Lier © rv

1.700 studenten bachelor verpleegkunde krijgen opnieuw vergoeding van 1.000 euro

Zowat 1.700 bachelorstudenten verpleegkunde die in het academiejaar 2022-2023 afstudeerden, zullen 1.000 euro ontvangen als tussenkomst in de onkosten van hun contractstage tijdens het laatste jaar van hun opleiding. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) geantwoord op vragen van Jeremie Vaneeckhout (Groen), Katrien Schryvers (CD&V), Koen Daniëls (N-VA) en Thijs Verbeurgt (Vooruit). De minister brengt het dossier binnenkort op de Vlaamse regering.

12 reacties

  • Katleen Claeys

    7 maanden geleden
    Ik vind da nie verandwoord dat vakantiejobs en stagiers alleen medicatie moeten delen
  • Karl Van der Zande

    7 maanden geleden
    1.25 euro per uur... ze moesten verlegen zijn. Minstens 5 euro en dan nog. Deze stagairs worden ingezet als semi volwaardig personeel en dik va´ geprofiteerd
  • Sandra Colpaert

    7 maanden geleden
    Terwijl ze stage lopen in hun 4 de jaar zouden ze al betaald moeten worden als zorgkundige. Omdat ze veel verantwoordelijk al krijgen en dat van hen ook verwacht wordt.
  • Nathalie Stamper

    7 maanden geleden
    Joost, volledig mee eens, mijn dochter ook juist afgestudeerd. ze verdienen dat want ze zijn broodnodig op de afdelingen. meermaals kreeg ze te horen: gelukkig dat er nog studenten zijn om alle werk te kunnen doen
  • Willy De Vidts

    7 maanden geleden
    Een vol jaar gaan werken voor 1.000 €. Dan komt de pensioenkas af: 1.750 € te betalen om dat jaar te regelen voor het latere pensioen. In een aantal EU-landen, waaronder Finland gebeurt de bachelor-opleiding nog 3 jaar - de extra stages worden vervuld in de vakantieperiodes en de weekends. Bij ons heeft Crevits een geste gedaan naar de zorgsector door gratis personeel te bezorgen.