Reiziger dient klacht in over "steakmes" in restaurant Brussels Airport

Een reiziger heeft een klacht neergelegd vanwege "het gebruik van steakmessen in het AMO-restaurant, gelegen in de neutrale zone van de luchthaven in Zaventem". Dat meldt de federale ombudsman voor de luchtvaart, Philippe Touwaide. Hij noemt de messen op die plek "verbazingwekkend". Volgens de luchthaven is het bestek nochtans conform de wetgeving.

Het Italiaanse restaurant ligt buiten de bagage- en passagierscontrole. "Het gebruik van dergelijke messen - die een kwaadwillend persoon mee aan boord van een vliegtuig zou kunnen nemen - vormt een potentieel risico voor de veiligheid van het luchtverkeer", vindt de ombudsdienst. 

Touwaide heeft een melding gemaakt bij Brussels Airport en bij minister van Mobiliteit Gilkinet (Ecolo). "Al de tweede keer op Ă©Ă©n jaar tijd", vult zijn collega Martine Van Riel aan. "Een eerste keer had de ombudsman ze zelf gespot, gisteren heeft een passagier ons verwittigd."

De ombudsdienst kan naar eigen zeggen niets anders doen dan te signaleren. "Het is aan Brussels Airport om verdere stappen te ondernemen. Of aan minister Gilkinet. Hij kan de luchthaven op het matje roepen."

"Onscherp smeermes"

Dat is niet nodig, verzekert Brussels Airport. "Het gaat niet om een steakmes, maar om een onscherp smeermes. De wetgeving verbiedt voorwerpen met een scherpe punt of scherpe rand die ernstig letsel kunnen toebrengen, deze messen vallen niet onder die regel."

Meest gelezen