De rechtbank van Hasselt
Foto: VRT NWS

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights gaat in beroep tegen vrijspraak Hasselts slachthuis

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights tekent beroep aan tegen de vrijspraak van het vroegere slachthuis van vleesproducent VanDrie in Hasselt. De Hasseltse rechter sprak het bedrijf vrij van inbreuken op de dierenwelzijnswet omdat Animal Rights onrechtmatig verkregen bewijsmateriaal had ingediend om die mistoestanden aan te klagen. 

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights gaat in beroep tegen de vrijspraak van het vroegere slachthuis van vleesproducent VanDrie in Hasselt. De rechter in Hasselt sprak het bedrijf vrij van dierenmishandeling omdat Animal Rights illegaal bewijsmateriaal had gebruikt om de mistoestanden aan te klagen. 

Concreet ging het om undercovercamerabeelden die de vzw eerst in een video gemonteerd had en vijf jaar geleden online verspreidde. Die beelden voerde de strafrechter echter af. "We laten het hier niet bij", aldus Joffrey Legon van Animal Rights. "De beelden zijn echt betrouwbaar. De Computer Crime Unit van de politie heeft de beelden gecontroleerd. Het dierenleed heeft effectief plaatsgevonden. We zijn verbolgen dat de rechter de privacywetgeving laat primeren op het gruwelijke lot van deze dieren."

Meest gelezen