© Sven Dillen

Student Take-Off komt met ‘Knallmuzik’ helemaal op dreef: “We komen echt voor de sfeer en ambiance”

Hasselt -

Op het Kolonel Dusartplein is woensdagavond de 17de Student Take-Off gestart. Duizenden studenten komen er een feestje bouwen. Gestapo Knallmuzik bombardeert op hun typische manier met een mix van Kempische en Duitse ‘Grundlichkeit’ het feest echt op gang.

Dirk Jacobs

Officieel starten doet de Take-Off al jaren met de eerste pinten getapt door de UH-rector en de algemeen directeuren van PXL en UCLL. Op het terrein weerklonk al vroeg leuke muziek en er is een cultuurbeurs om u tegen te zeggen. “De studenten kunnen hier kennismaken met de gloednieuwe Uitpas-kortingen, die voortaan ook voor hen gelden”, zegt schepen El Ouakili.

Voor de studenten zelf is het vooral kennis maken met... elkaar. “We kennen elkaar nu een dikke week, maar hadden elkaar voordien nooit gezien”, lacht Nore Scheepers, die met vijf studiegenoten van de nagelnieuwe PXL-richting Toegepaste Psychologie op pad is. “We komen voor de sfeer en ambiance en om onze groep hechter te maken. Dat is toch belangrijk, want de komende jaren gaan we veel tijd samen doorbrengen. En voor ons is het studentenleven ook behoorlijk nieuw.”

(lees verder onder de foto)

© Sven Dillen

Hoog in de lucht glijdt om de paar minuten een student omlaag, het nieuwe academiejaar op een speciale manier inzettend. “Bijzonder wel, zo afdalen van bijna 40 meter hoog”, glundert Yasmine. “Maar wat een fantastisch zicht krijg je over de stad en de Student Take-Off. Geweldig.”

Woodstock

Muzikale verrassing troef, vooral op het podium van PXL Music waar Mojo&The Kitchen Brothers zowaar een echt Woodstocksfeertje toevoegt. En jawel, dat is inclusief stevige gitaarsolo, een zingende drummer, wapperende haren en een rist pornosnorren. De Bilzense MADD9 rondt daar af.

Radiostem Sea levert de bands op Main Stage af met Gestapo Knallmuzik als opener. Topspeler helemaal op maat. Deejays Michael Amani en Nina Black pompen samen met rapper $hirak de sfeer helemaal op tot 23 uur. Dan gaat het volume naar nul en loopt het plein leeg voor middernacht. Hasselt kan dan slapen, de studenten vieren aan de overzijde van Dusart verder hun eerste feestje van het jaar.

Gestapo Knallmuzik.© Sven Dillen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer