Direct naar artikelinhoud
UpdateBinnenland

Oudenaardse schepen die 22-jarige fietser doodreed had te veel gedronken: parket vraagt aanhouding

Het ongeval gebeurde in de Aalststraat in Oudenaarde.Beeld rv

In het Oost-Vlaamse Oudenaarde is in de nacht van woensdag op donderdag een 22-jarige fietser om het leven gekomen na een aanrijding door een bestuurder van een personenwagen. Dat meldt het parket Oost-Vlaanderen. De bestuurder, lokaal schepen Mathieu Mas, blies na het ongeval positief. Het parket vraagt zijn aanhouding.

Rond 23.20 uur vond een dodelijk verkeersongeval plaats in de Aalststraat in Oudenaarde. Het kwam tot een aanrijding tussen een personenwagen en een 22-jarige fietser, die ter plaatse overleed. Er werd nog geruime tijd geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar er kon geen hulp meer baten. De brandweer was tot een stuk in de nacht bezig om de plek van het ongeval op te ruimen.

Het parket Oost-Vlaanderen stelde onmiddellijk een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Mogelijk is de fietser vanuit een zijstraat de Aalststraat een voorrangsweg, opgereden. Uit goede bron werd vernomen dat er geen sprake was van vluchtmisdrijf.

Het rijbewijs van de bestuurder van de auto, Dendermonds schepen van Sociale Zaken en OCMW-voorzitter Mathieu Mas, werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen en de man moest een alcoholtest afleggen. Daaruit bleek dat Mas reed onder invloed, waarna hij meteen werd gearresteerd.

Na verhoor werd deze middag beslist dat Mas voorgeleid wordt voor de onderzoeksrechter in Oudenaarde. Het parket vraagt zijn aanhouding voor onopzettelijke doding en voor alcoholintoxicatie bij het ongeval.